Polen: ledare för europeiska fastigheter

Som ni har lagt märke till har vi under de senaste dagarna beslutat att fokusera främst på Coronavirus-frågan. Det plågar världen och uppenbarligen också förändrar fastighetsmarknaden. Idag kommer dock min minikolumn att prata om något annat. I själva verket kommer vi att fokusera på en viss fastighetsmarknad, som har lyckats dyka upp i Centraleuropa. Med en total investering på nästan åtta miljarder euro är Polen ledare för Centraleuropeiska fastigheter. Hur? Tja, för att ta reda på mer måste du bara läsa de nästa raderna!

Landet lyckas motstå de allmänna omvälvningarna orsakade av Covid-19. Varför? Polen kännetecknas av en vinnande mix. Först, som en fördel, identifierar vi den strategiska positionen. Central. Tack vare det representerar det ett grundläggande inslag i logistikvärlden och särskilt industrilager. Men det är inte allt.

De olika makroekonomiska indikatorerna bidrar också till att göra Polen så stark. De är extremt stabila och garanterar landet, på ett medellång långsiktigt perspektiv, en utmärkt livskvalitet, stor tillgång på arbetskraft (som vanligtvis används även på höga nivåer) och relativt låga levnadskostnader. Och detta verkar redan främst vara ett giltigt skäl som lockar investeringar i Polen överallt. Även utanför Europa.

Men låt oss komma till hjärtat av de särligheter som har gjort Polen till ledare för fastigheter. Genom att analysera den sektor som nämns ovan är det en expanderande marknad. Marknad inom vilken kapitalflöden garanterar det ständiga behovet av fastigheter. Både för kontor, men också för bostadsmarknaden. Med sådana eftertraktade egenskaper, som de vi har beskrivit ovan, är det sällsynt att en sådan marknad inte lockar uppmärksamhet i en så kritisk situation som den vi upplever.
Men du vet. Med behovet av att konvertera allt till '' smart '', till och med arbete, kan möjligheten att det också kan bli återverkningar i polska fastigheter inte uteslutas.

Men för tillfället är indexen tydliga. Det goda värdet för pengarna, även på fastighetsmarknaden, är ett fokuselement som pressar Polen mer och mer över andra europeiska länder som tävlar om fastigheter.

Den mest populära marknaden har varit Warszawa-marknaden sedan 2000. Transaktionerna redan i början av 2020 nådde 1,4 miljarder euro.

Allt som ska delas både på bostadsmarknaden men också på kontoren.
Så avslutningsvis, så långt det kan vara riskabelt att göra prognoser nu på medellång sikt, kom ihåg att Polen trots den kritiska perioden perfekt försvarar sig från denna mycket komplexa ekonomiska och hälsodynamik.

För att ta reda på mer inbjuder vi dig som alltid att hålla dig uppdaterad på vår Realigro-portal, där du hittar alla de senaste nyheterna från världens fastighetsmarknad.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB