Covid och insolvens: den spanska situationen

Covid testar än en gång hela världen. Utan att göra skillnader lider vissa mer, andra mindre av denna extremt kritiska situation. I tidigare guider har vi behandlat hypoteksfrågan som ett ämne. Och framför allt hur det var möjligt för många försäkringsgivare av hyresavtal att skjuta upp betalningarna.

Men det verkar dock att trots de direktiv och åtgärder som genomförts av regeringen kvarstår fortfarande problem i vissa länder idag. Ett slående exempel vid denna tidpunkt är det som representeras av Spanien. Den enda nationen i sitt slag för obestridd skönhet och kultur, Spanien har uppnått ytterligare rekord. Utan tvekan inte lyckligt. Det har klassificerats som en av de europeiska länder som drabbats mest av pandemisituationen. Och det är just här som vi på Realigro, efter några månader från de stödåtgärder som den spanska regeringen antagit, vill analysera situationen. Hur kommer spanska fastigheter att se ut nu? Kommer den politik som syftar till att stödja de mest drabbade grupperna uppnått önskat resultat? För att svara på den här frågan har vi beslutat att skapa den här lilla kolumnen, tillägnad just detta ämne. Så om du är nyfiken på att veta mer kan vi börja!

Tyvärr är ett av de mest populära orden i Spanien under den senaste perioden, som börjar med pandemi, ”insolvens”. Men låt oss ta ett steg tillbaka. Under de föregående månaderna vidtog Spanien, i likhet med andra europeiska länder och inte som Tyskland, åtgärder för att befria familjer och företag som hade betalningsförpliktelser, som försäkringsgivare av hyresavtal. Den spanska regeringen har därför beslutat att skjuta upp betalningarna och i de mest extrema fallen att stänga av dem.

För närvarande verkar dock situationen inte ha förbättrats, med tanke på att man talar om en verklig standard med skrämmande siffror. Cirka 2 500 miljoner euro är det totala antalet euro som ska återbetalas, med ränta på grund av inteckningar och lån som syftar till att stödja och upprätthålla leasingavtal. Men det finns mer. Om vi analyserar den mer generella ekonomiska situationen, inklusive inom detta makroområde också hyresmarknaden och de olika fastighetsförsäljningarna, når vi totalt över 100 000 miljoner euro som redan rapporterats i september. Vi påminner dig om att det var sex månader under vilken det var möjligt att fullfölja offentliga kontrakt. Den för privata kontrakt är tolv. Förutom naturligtvis extrema situationer. Enligt branschmedierapporter förväntas en verklig topp på insolvens under de kommande månaderna. En ganska tragisk slutsats av 2020, om vi också lägger till ett hälsosystem som nu är i kollaps.

Man bör också komma ihåg att tidsfristerna för betalning av många kontrakt löper ut i slutet av november. Därför finns det rädsla för att en ekonomisk lågkonjunktur utan motstycke skulle kunna uppnås. Det är inte nödvändigt att förbise ännu ett oroande faktum. Tusentals och tusentals spanjorer befinner sig för närvarande i en ERTE-situation. De spanska uppsägningarna. Många fruktar att de kan gå från detta dödläge till ett totalt block, särskilt när det gäller egenföretagare som måste sänka fönsterluckorna för sin verksamhet.
Hur kommer denna situation att sluta? Du får bara reda på det genom att hålla dig uppdaterad här!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB