Bansky ökar värdet på en fastighet

Vem skulle ha trott att värdet på en fastighet kunde ha ökat tack vare en väggmålning, bland annat betraktad som en handling av vandalism? Så absurt som det kan tyckas, det är en rolig anekdot som involverade den mest mystiska konstnären i vår tid: Bansky! Om du är nyfiken på att läsa mer, läs nästa rader. Dagens läsning är inte bara illustrativ utan också ganska alternativ. Så om du älskar konst och fastighetsvärlden kan vi börja!

Låt oss börja med att presentera artisten i fråga. Som vi förväntat oss, för de oinvigda, är Bansky en konstnär med en okänd identitet, som lämnar några väggmålningar utspridda över hela världen. Några ägnar sig åt de viktigaste frågorna för tillfället, såsom Covid-nödsituationen, det amerikanska valet, de inre krig i Mellanöstern. Andra som representerar budskap om hopp eller mer ironiskt. Tja, i en värld där konst allt oftare utvärderas verkar det som om Bansky har träffat vår egen sektor: fastighetsbranschen.

I Bristol var ett hus till salu till ett värde av 350 tusen euro bakgrunden till ännu en väggmålning av konstnären för tillfället. Om den grafiska framställningen i fråga skulle ha väckt i ett annat historiskt ögonblick och av en annan individs händer, upprördhet och kanske ett klagomål för en vandalistisk handling, i detta fall var effekten motsatt. Ämnet som representerades, en äldre kvinna som nyser på fasaden på det '' naturligt '' sluttande huset, gav mervärde till hela fastigheten.

Enkelt uttryckt steg priset till 5,5 miljoner euro. En anmärkningsvärd förmögenhet för husägaren, som döpte om arbetet med '' Aachoo '', en typisk onomatopoe kopplad till nysningar. Byggnadens lutning jämfört med de angränsande, med tillägget av detta fina konstverk, har därför genererat förvåning och också tur för ägaren. Men den här historien har en annan lycklig slut. Faktum är att Aileen Makin, husägaren, förklarade för de olika tidningarna att hon bestämde sig för att intressera sig för att skydda arbetet med största noggrannhet. Under tiden har en plexiglasvägg fästs för att förhindra att atmosfäriska medel skadar bilden och ändrar den. Det har förekommit många tidigare vandalister på Banskys verk, så det är mer än förståeligt att Makins brådskande behov av att skydda ämnet för arbetet är mer än förståeligt.

Kort sagt, goda nyheter som får oss att förstå hur även en enkel väggmålning kan ge och skapa en ny aspekt och värde för en fastighet. Vi vet ännu inte vem som kommer att vara den lyckliga eller den lyckliga som blir den nya ägaren av fastigheten. Vad som är säkert är att vi kommer att fortsätta att informera och informera dig om vad som händer i fastighetsvärlden. Så om du vill veta mer om detta och andra ämnen relaterade till världens fastighetsmarknad är allt du behöver göra att fortsätta följa oss dagligen på vår portal! Och du, skulle du någonsin velat ha ett liknande överraskningsarbete på fasaden i ditt hus?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB