Som i en roman: Storm Peaks-huset är till salu

Har du någonsin undrat hur det skulle vara att kunna leva din favoritroman? Medge det, de flesta av er, minst en gång i ert liv, identifierade med huvudpersonen i ett litterärt verk. Det vore fantastiskt att kunna uppleva den inställningen som alltid har fått oss att drömma. Vad händer om vi sa till dig att denna önskan kan gå i uppfyllelse? Men ja. För de obotliga romantikerna är huset som inspirerade detta mästerverk äntligen till salu. Exakt i Yorkshire hittar du Ponden Hall. Är du nyfiken på att ta reda på mer? Nåväl, då kan vi inviga dagens helt nya kolumn! Låt oss börja!

Den här kolumnen kommer att vara ovanlig. Eftersom vi har beslutat att ta integrerade delar av romanen för att bättre beskriva egenskaperna hos denna underbara egendom. Emily Bronte skrev om en stol, en garderob och ett stort ekbröst. Earnshaw Room förkroppsligar perfekt denna beskrivning. Vi påminner dig om att för närvarande har bostaden omvandlats till ett Bed and Breakfast, men detta betyder inte att det inte kan omvandlas till ett privat hem igen. Fortsätt med beskrivningen understryker vi närvaron av nio sovrum. Allt med utsikt över ett underbart landskap, där du kan fördjupa dig helt. Faktum är att allt på ett oklanderligt sätt påminner om den typiska romantiska och samtidigt mörka atmosfären som finns i romanen. Väggarna framkallar också en svunnen tid, tillsammans med den stora trädgården som omger fastigheten.

Påminner allt detta om någonting? De ivrigaste Bornte-fansen kommer inte att ha missat detta element med Thrushcross Grange, Lintons bostad, som är avsedd att bli huvudpersonens hem när hon är gift. Och interiören? De påminner mycket om Wuthering Heights. För de som inte känner till det är detta huset där Catherine Earnshaw tillbringade sin barndom tillsammans med sin första stora kärlek till Heathcliff. Som du kan se finns det inget element som inte kan komma ihåg ens en enkel länk till historien som berättas av Emily. Men när daterade huset? Det här svaret får dig att rysa. Eftersom det exakta året är 1634 .. och det är inte allt. Emily själv tog sin tillflykt, strax efter en storm, i denna herrgård. Så den här egenskapen har ett mervärde i sig, eftersom du kan återuppleva din författare i högsta grad i ett hus där hon tillbringade en period av sitt liv.

Det är därför inte förvånande att Emily Bronte hade idén att berätta historien om Catherine Earnshaw som hittade en tillflykt, strax efter en storm, i ett sådant hus. Det säger sig självt att alla möbler är i perfekt linje med 1600-talsstil. Stora mattor pryder alla rum, taket med träbjälkar garanterar gårdens rustika stil och himmelssängen förmedlar också den romantiska atmosfären som bara en ivrig läsare av den här boken inte kan uppskatta.
Priset? Du undrar. För att bli ägare till den här fastigheten behöver du en miljon pund. Så, om du vill göra en fastighetsinvestering och är kär i Emily Bronte, kan du verkligen inte missa den här affären!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB