Tillväxt, förändringar: det nya bostaden

Covid har markerat fastigheter betydligt. Vi har upprepade gånger betonat hur alla segment i Europa har förändrats. Att förstå vad du investerar i, särskilt i fastigheter, är avgörande för att analysera marknadsförändringar och potentiella investerares behov.
Trots en "kraftig efterfrågan" finns det dock några mål som verkar inte vara involverade i denna fas av fastighetsboomen.
I dagens kolumn kommer vi att försöka förstå hur både på investerare och olika länder på europeisk nivå rör sig. När det gäller efterfrågan men också utbudet.
Så om du är redo kan vi invigja vår miniguide idag.

Låt oss börja med goda nyheter. Bostadssektorn växer igen. Oavsett referensland ser vi över hela Europa en marknad med kraftig återhämtning i efterfrågan. Detta kombineras med ett brett erbjudande, garanterat av det nedåtgående kriget. Covid har faktiskt lett till att de nationella regeringarna behöver göra betydande förändringar av fastigheter. Specifikt har det gjorts många åtgärder och program som syftar till att sänka fastighetsskatter. Eller till och med på hyresbetalningar.

Så vad är de segment som lider mest? De som hänför sig till över 60-talet och ungdomar. Vi talar om bostadsmodeller som krävs av dessa kategorier, helt motsatta, som paradoxalt nog går in i kris. När det gäller ungdomar har Co-Living-systemet nyligen antagits. En delning av utrymmen som visar sig vara optimal och bättre än det klassiska hyresavtalet. Systemet kritiseras emellertid mycket med tanke på Covid-situationen. På samma sätt ökar standardhyrorna priserna och är inte längre så attraktiva för dem som, liksom studenter, behöver tillfälligt och framför allt ekonomiskt boende. Men det är inte allt. De verkliga nyheterna är just för det motsatta segmentet. Eller för de över 60. Det så kallade äldreboendet föddes nyligen.

Ett riktigt målmål som representerar en viktig del av fastighetsmarknaden. Tidigare har faktiskt ingen särskild betydelse gett de över 60-talet. Men under åren har seniorerna genomgått det som kallas en återgång till ungdomar. En avkastning som medför nya behov som inte alltid finns tydligt i dagens fastigheter. Här kommer därför att konfigurera nya levande modeller som är lämpliga för denna kategori, men som för närvarande inte särskilt uppmuntras av nationella regeringar. En enkel och intuitiv teknik också i hemmeautomation, stora men samtidigt lätt hanterbara utrymmen, och sist men inte minst egenskaper som ligger i lugna men inte isolerade områden.
Men vem gynnas av den pandemiska situationen? De är mellanbanden som i stället verkar leva en optimal period, när det gäller omedelbar tillgång till de olika behoven.

Att förstå vad implikationerna för de olika målen kan vara är nästan omöjligt. Framväxten av dessa '' nya '' segment är förmodligen en tydlig indikator på företagets förändring, som kanske också kommer att spillas ut på fastighetsmarknaden.
För mer information inbjuder vi dig att hålla dig uppdaterad på vår sida!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB