Kroatien efter Covid: kommer det att återhämta sig?

Alla ögon är nu inriktade på hur Covid radikalt har förändrat de internationella fastighetsmarknaderna. Under en period när det verkade som att köpa en fastighet var en säker investering räckte en pandemikris för att ändra tabellerna. Vi har ofta gett en översikt över framstegen inom den nationella och europeiska tegelstenen. Försöker förstå var det är värt att investera eller i allmänhet hur detta steg kan vara positivt för vår intresseportfölj.

Idag bestämde vi oss för att placera ett enskilt fall under vårt team. Det i ett unikt land, underbart men som för närvarande verkar vara i svårigheter. Vi pratar om Kroatien. Låt oss därför tillsammans ta reda på hur detta land rör sig, så avundsvärt för sina naturalistiska skönheter. Låt oss börja med maj-data. Under den så kallade fas 2 var Kroatien inte helt inblandat i en verklig okontrollerbar hälsosituation. Vi talar faktiskt om drygt två tusen fall, 80 dödsfall och 1500 återhämtningar (igen i maj). En ungefär positiv situation jämfört med många andra europeiska verkligheter som har varit huvudpersonerna i denna kritik av bibliska dimensioner. Ändå verkar det ideala tillståndet där du kan investera i fastigheter i fred vackla. Bakgången gavs inte så mycket till hälsosektorn som den ekonomiska. Och prognoserna lovar verkligen inte bra. Naturligtvis eftersom man måste komma ihåg att Kroatien under samma period förra året kvalificerades för femte året i rad som en växande nation. Både på turistnivå men framför allt tack vare fastighetssektorn. Inte överraskande är att detta land lider mycket av denna pandemi.

Enligt vad som förklarades av presidenten för Föreningen för fastighetsbyråer, Jutarnji List, i detta historiska ögonblick, bara de som tvingas göra det säljer i Kroatien. Vilket innebär att fantoms fastighetsbubblan kan vara runt hörnet. Det handlar inte bara om att sänka priserna. Men av en dödläge, osäker, praktiskt taget stoppad. Många experter inom sektorn säger att troligen bubblarisken redan hade funnits under en tid. Det hade helt enkelt "buffrats" av den enorma turistvåg som naturligtvis alltid har präglat denna nation. Och i en tid då turistsektorn också har visat sig vara en okänd faktor för den nationella ekonomin är det inte förvånande hur problemet begränsat till den kroatiska tegelstenen har uppstått.

Till skillnad från andra närliggande verkligheter har Kroatien därför beslutat att investera i kampen mot Covid-nödsituationen (vilket inte har visat sig vara så betungande i numeriska termer) när det gäller att skydda ekonomin. Hur kommer fastighetsmarknaden att utvecklas? Kommer den fruktade bubblan att spricka eller finns det fortfarande en hoppmarga för den kroatiska tegelstenen? Under tiden, innan vi har nya nyheter att dela tillsammans, inbjuder vi dig att hålla koll på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB