Saltprognoser: den internationella priskartan

I en period med stor osäkerhet är det nödvändigt att ha fasta poäng. Även i fastigheter. Tja, i dagens kolumn kommer vi att försöka skapa en slags kartläggning av vad som kommer att bli världssituationen i lyxfastighetens panorama. Vi har upprepade gånger sagt att detta segment vanligtvis förblir oförändrat.

Eftersom efterfrågan på någon '' primär '' produkt inte genomgår förändringar utan förblir konstant. Men 2020 noterades att även denna sektor inte var undantagen från krisen under pandemisituationen. Det är därför vi idag kommer att försöka förstå vad utsikterna är inom segmentet lyxsten.
Så om du är redo och beväpnad med penna och papper, låt oss komma igång!

All vår analys baseras på ett mycket specifikt index, sammanställt av Savills: World Cities Prime Residential Index. Denna indikator användes för att definiera prisutvecklingen i 30 internationella städer, kända för att vara representativa för en stark ekonomi och en ganska solid social struktur. Det verkar som om det optimistiska spåret äntligen kommer att dyka upp under de första månaderna 2021, vilket leder till en inte så oproportionerlig höjning av priserna på lyxfastigheter. Innan vi analyserar städerna i detalj, låt oss komma ihåg att prisökningen inte alltid är synonymt med kris. Faktum är att en ökning av marknadsvärdet ofta symboliserar en ekonomisk återhämtning, eftersom fastigheten faktiskt kommer att erkännas som värd detta värde. Och därför med ett pris som överensstämmer med resten av marknaden. Återgå till vår kolumn, analytiker förväntar sig en prisökning på 1,6% i lyx. Men låt oss tillsammans se hur de olika städerna på jorden kommer att skilja sig åt.

Den största tillväxttakten kommer att drivas av Seoul, Berlin och Sydney. Tre helt olika verkligheter men med ett nummer gemensamt: 6,8% mer än 2020! Vilket innebär, enligt experter, en snabbare återhämtning när det gäller lyxinvesteringar.
Men kinesiska Guangzhou växer också fram. Analytiker förväntar sig mycket av denna verklighet, med tanke på den enorma urbaniseringsprocess som invigdes redan 2019, vilket har gjort det alltmer attraktivt i potentiella investerares ögon. Men inte bara. Styrkan som gör att Guangzhou kan ta fart är också närheten till Shenzen, som är konfigurerad som den tredje största ekonomin i Kina!

Inte av sekundär betydelse, staden Miami och liknande. Städer som erbjuder fantastiska naturlandskap och som av den anledningen har råd att blåsa upp priserna på sina erbjudanden på marknaden. Återigen för det starka psykologiska behovet av att investera i en miljö som inte bara är lyxig utan också rymlig externt. Sist men inte minst är listan över storstäder med stabila eller till och med fallande priser i fastighets lyxlandskapet. Värt att nämna är Milano och Rom för Italien, Madrid, Barcelona, Lissabon, New York och Hong Kong. Det är inte uteslutet att denna prisnedgång också kan vara positiv för en snabb ekonomisk återhämtning. Men vi kommer att vänta några månader på att säga säkert. Tills dess, fortsätt följa oss!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB